Sarenius Mervi

Loka-joulukuussa 2018 galleriassamme oli esillä suonenjokelaisen valokuvaajan Mervi Sareniuksen serigrafioita, valokuvia ja syanotypioita. Tämä oli seuran 25. verkkonäyttely.

Olen Mervi Sarenius ja kotoisin Suonenjoelta. Peruskoulusta lähtien kaikki kuvan tekemiseen liittyvä on kiinnostanut minua hyvin paljon. Valokuva oli kuitenkin se tekniikka, joka kiinnosti minua eniten ja siitä tuli pikku hiljaa minun ilmaisukeinoni. Valokuvan kautta voi pysäyttää hetken todellisuudesta, kertoa tarinoita ja tehdä näkyvän nähdyksi.

Aloitin valokuvauksen opiskelun ajalla, jolloin kuvattiin vielä filmille, harjoiteltiin filmin kehittämistä, kuvien vedostamista pimiössä eli valokuvan tekemistä ihan alusta loppuun. Se on ollut todella opettavainen taival oppia luomaan ja valmistamaan valokuva ihan itse.

Monien kuvallisten opintojen kautta päädyin Tornioon Kemi-Tornion ammattikorkeakouluun, josta valmistuin taiteen ja viestinnän koulutusohjelmasta kuvataiteilijaksi vuonna 2003.

Nyt olen työskennellyt ammattivalokuvaajana jo 15 vuotta ja suorittanut työni ohessa myös valokuvaajan ammattitutkinnon sekä erikoisammattitutkinnon. Kaikki nämä vuodet ovat olleet arvokkaita, sillä niihin on mahtunut useita kuvattavia ja kohtaamisia. Jokainen kuvaushetki ja kokemus, on opettanut ja kehittänyt osaamistani. 

Nettigalleriaan halusin tuoda valokuvien lisäksi esille myös serigrafioita (4 ensimmäistä kuvaa), jotka on tehty valokuvien pohjalta sekä syanotypioita (2 viimeistä kuvaa) eli sinikopiomenetelmällä toteutettuja teoksia, joka on alkanut kiinnostaa minua kuluvan vuoden aikana. Matka valokuvan parissa jatkuu edelleen ja katsotaan mihin tämä tie vie. 

Pikalinkit taiteilijoihin