Kyllästinen Pertti

Olen Pertti Kyllästinen. Synnyin järven rannalla ja olen aina halunnut liikkua vesillä. Lapsena tykkäsin sängyssä ollessani katsella seinillä olevia tauluja. Pidin erityisesti väreistä. Koulussa minulla oli kuvaamataito ja urheilu 10. Voimistelu oli 9 ja muissa aineissa olikin sitten suurempaa vaihtelua. Kun eläkevuodet alkoivat, muutin pysyvästi Suonenjoelle. Nyt oli aika harrastuksille.

Menin Kansalaisopiston vesivärimaalauskurssille. Anja Jääskeläinen opetti vesivärimaalauksen alkeita, erilaisia tekniikoita ja värioppia. Heti ensimmäisellä tunnilla huomasin, että tämä ei olekaan mikään helppo laji. Märkää märälle on minun mielestäni kiehtovin tekniikka. Kun märälle paperille tiputtelee väritippoja ja kallistelee paperia eri suuntiin, on hauska johdatella sattumaa jonnekin päin.

Ei ole aina tarpeen yrittää saada aikaan jotain tiettyä muotoa. Maalailen vesiväreillä kesäkuukausina mökillä. En ole löytänyt vielä omaa tyyliäni. Taiteellinen vapaus tahtoo usein kariutua vesiväreillä ”piirtämiseen”.

Pikkupojasta saakka olen rakennellut sotilaskoneiden pienoismalleja. Välillä on ollut pidempiä taukoja, mutta aina tämä harrastus on kulkenut mukanani. Tässäkin puuhassa pidän eniten värien valinnoista ja maalaamisesta.

Nykyään maalaan kynäruiskulla. Tätä touhua teen ympäri vuoden lähes joka päivä. Yhden koneen rakentamiseen menee vähintäänkin 3 viikkoa usein kauemmin. Pienoismalleja rakentelen niin kauan, kun pystyn liimaamaan pieniä osia yhteen.

Pidän vesivärimaalaustaitoja yllä siihen saakka, kunnes siitä tulee kokopäivätoiminen harrastus.

Pikalinkit taiteilijoihin