Korhonen Annmarie

Olen Annmarie ”Annukka” Korhonen (ent. Smolander) s.1950.Muutin Helsingistä Suonenjoelle 1980. Pääkaupungissa olin vain vähän harrastanut piirtämistä – lapsena piirtelin muun muassa paperinukkeja. Suonenjoella kansalaisopistossa aloitin hiilipiirustuksen harjoittelun ja vähitellen kokeilin maalaamista.

Taideseuraan pääsin jäseneksi v.1989. Pian toimin myös seuran hallituksessa ja vuosien kuluessa myös usean vuoden puheenjohtajana. Alusta alkaen tarjosin töitäni joka vuosi molempiin seuran näyttelyihin. Vuosina 1995–96 opiskelin Pohjois-Savon kansanopistossa kuvataidelinjalla sekä 1996–97 Pieksämäen Sisälähetysseuran taide- ja taitoainelinjalla. Taideopintojen jälkeen ohjasin Suonenjoen kansalaisopistossa yli 15-vuotiaiden taideryhmää muutaman talven. Kellarikalleriassa minulla oli vuonna 1999 oma näyttely, jossa oli esillä kursseilla tehtyjä töitä ja muita omia maalauksia. Suonenjoen Taideseura ry valitsi minut Vuoden taitelijaksi vuonna 2005.  

Taideseuran yhteiset kesäkurssit ja tempaukset ovat rikastuttaneet elämääni pitkän aikaa. Olen uskaltanut kokeilla monia eri tyylejä ja tekotapoja. Nyt esillä on töitä harrastuksen alkuajoista näihin päiviin. Akvarelli ja öljyväriliiduilla piirtäminen ovat nykyään mieluisimmat tekniikat. Kaikkein mieluiten taiteilen lintuja ja välillä maisemia.

Pikalinkit taiteilijoihin