Paananen Esko

Taideharrastukseni alkoi 60-luvun alussa, jolloin isän eno DI Aabel Lappi opetti minulle öljyvärimaalausta. Sen innoittamana kävin Unto Pusan taidekoulua v. 1964–1965, jossa opin piirtämistä. Kansalaisopiston taidepiirissä kävin kerran viikossa taiteilija Eino Seppäsen opissa vuosina 1964–1968. Samoihin aikoihin sain mahdollisuuden tehdä Savon Sanomiin tusseilla ja peiteväreillä kuvituksia.

Harrastuksessa alkoi hiljaisempi aika, kun lähdin armeijaan. Sen jälkeen alkoivat mainosalan koulutukset ja työt Osuuskauppa Koskelonseudussa somistajana, mainoshoitajana ja mainospäällikkönä vuoteen 1992. Harrastus muuttui visuaaliseksi työksi ja mukaan mahtui myös runsaasti muotokuvapiirtämistä. Mainostoimistoyrittäjän työ vuosina 1992–2012 veivät pääosan ajasta. Öljyvärimaalaus käynnistyi uudelleen lokakuussa 2012 alkaneilla eläkepäivillä. 

Maalausten kuvaaja pahoittelee, että kuvat maalauksista hieman kiiltävät kuvausolosuhteiden takia. Bonuksena tiedoksi, että Eskon puusta veistämiä pienoismalleja sota-ajan lentokoneista on esillä Suonenjoen kirjaston aulassa tammikusta maaliskuun loppuun 2015.  

Pikalinkit taiteilijoihin