Korhonen Mervi

Korhonen Mervi

Olen kuopiolainen kuvataiteen tekijä. Olen piirtänyt lapsesta asti, mutta erityisesti kiinnostuin taiteesta 16-vuotiaana kokeiltuani öljyväreillä maalaamista ensimmäisen kerran. Taidetta olen ehtinyt harrastaa jo useamman vuosikymmenen ajan, mutta välissä oli monen vuoden tauko kiireisimmän elämänvaiheen aikana. Taiteilijana olen pääosin itseoppinut, joskin olen suorittanut aikuisten kuvataiteen perusopinnot Kuopion kansalaisopistossa 1990-luvun loppupuolella ja käynyt lukuisia kursseja eri tekniikoista. Ajattelen taiteen ikuisena, mielenkiintoisena oppiretkenä, jossa voi haastaa itseään aina uudestaan ja uudestaan, eikä koskaan tule täysin valmiiksi taiteilijaksi. 

Teoksieni aiheet vaihtelevat laajasti, mutta maalaan usein eläimiä, luonnon yksityiskohtia, kokemiani tai muutoin itseäni koskettavia asioita. Maalaustyylini on tarkka ja yksityiskohtainen, tosin viime aikoina olen tavoitellut myös rennompaa jälkeä ja toivon löytäväni uudenlaista suuntaa tekemiseeni. Maalaan pääasiassa akvarelli- ja akryylimaalauksia sekä piirrän eri välineillä. 

Olen osallistunut viime vuosina lukuisiin yhteisnäyttelyihin ympäri Suomea, ja yksittäisiä teoksiani on käynyt myös kansainvälisissä akvarellitaiteen näyttelyissä Puolassa, Ukrainassa, Venäjällä ja Singaporessa. Ensimmäiset yksityisnäyttelyni olen pitänyt viime ja tänä vuonna, 2022-2023. Suonenjoen taideseuran lisäksi olen Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen ja Suomen Taiteilijat ry:n jäsen.

Päätyötäni teen pitkälti markkinointiviestinnän, graafisen suunnittelun ja myynnin parissa, ja olen suorittanut työn ohessa mainosalan sekä audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinnot. Niinpä pääsen hyödyntämään visuaalista suuntautumistani myös päivätyössä. Jossain vaiheessa haaveilin kuvittajan työstä ja yksi unelma toteutui, kun sain  kuvittaa kissa-aiheisen lastenkirjan ”Meidän Milla”, jonka kirjoitti suonenjokelainen appeni Niilo Korhonen. Kirja ilmestyi vuonna 2012 omakustanteena ja päätyi iloksemme lukuisien kirjastojen valikoimiin.