Pesonen Mirja

Heinä- syyskuussa 2021 galleriassamme oli esillä Mirja Pesosen ikoneita.Tämä on seuran 36. verkkonäyttely.

Olen aloittanut harrastukseni muutettuani Keravalta Suonenjoelle vuonna 2008.Rautalammin ikonimaalarit toimii Rautalammilla ja opettajana on Raija Kanninen, joka tulee opastamaan meitä Heinävedeltä asti.Olin kovin kiinnostunut aiheesta jo aiemminkin, mutta työt ja opiskeluteivät joustaneet aikataulussani.

Aikaisemmat taideharrastukseni ovat olleet lasinpuhallus, metallityöt (lähinnä raudan työstö), kipsivalutyöt, ompelu, huovutus ja kalligrafia, josta on nyt hyötyä. Nyt täällä Suonenjoella käyn puutöissä, missä valmistan itse ikonipohjani.Olen käynyt Rautalammin ikonimaalarien kanssa Pietarisssa tutustumassa ikonimaalaukseen , konservointiin ja tietysti museoissa tutkimassa vanhojen ikonien työstötapoja ja ikonien kauneutta.

Suoritin ikonimaalauksen alkeiskurssin Valamon luostarissa v 2009. Kerran vuodessa olemme ryhmäni kanssa ikonileirillä Valamon luostarissa. Kansalaisopiston kurssi Rautalammilla alkaen vuodesta 2008. Olen ollut vapaaehtoistyössä maalaamassa ikoneita Valamon luostarissa ja Lintulan nunnaluostarissa pohjustamassa maalauspohjia.

Pikalinkit taiteilijoihin