Jääskeläinen Anja

Olen Anja ”Annu” Jääskeläinen, syntynyt 1952 Seinäjoella ja asunut lapsuuteni Helsingissä. Isän puolelta olen karjalainen ja äidin puolelta savolainen. Mieheni kanssa olen juurtunut syvälle Suonenjoen maaperään.

Olen aina pitänyt piirtämisestä ja väreistä. Ensimmäiselle maalausleirille osallistuin omien lasteni kanssa 1980-luvun alussa ja siitä jatkui taideharrastus kansalaisopistossa ja edelleen useilla kesäkursseilla ympäri Suomea.

Opetin itsekin luovaa vesivärimaalausta paikallisessa kansalaisopistossa melkein 20 vuotta ja harrastus johti minut opiskelemaan muotoilijaksi (AMK). Nykyisin teen graafisena suunnittelijana muun muassa kirjojen taittoja ja kuvituksia. Leipätyötäni tein pankissa yli 40 vuotta. 

Erityiset kiinnostuksen kohteeni ovat värit, viivat, pinnat ja sommittelu. Olen maalannut paljon vesiväreillä, mutta paperikollaasit, kaikenlaiset kokeilut ja valokuvaus ovat kulkeneet koko ajan mukana. Korona-virusepidemian takia olen kerännyt tarinan vanhoista töistäni — kollaaseja, valokuvia ja maalauksia.

Tarina alkaa isolle seinälevylle tehdyllä kollaasilla ”Kevään odotus” ja jatkuu punaisella paperikollaasilla ”Kiinalainen juttu”, jonka jälkeen pohditaan monenlaisia asioita kunnes ”Uusi alku -kollaasi” johdattaa uuden kesän tuoksuihin ja haaveisiin, syksyyn ja talven kynnykselle.

Pikalinkit taiteilijoihin