Jussila Osmo

Ensi kosketukseni öljyväreihin tapahtui keskikouluaikana kuvaamataidon kerhossa, johon silloinen opettajani minutkin kutsui. Lukioaikana ei vastaavaa kerhoa ollut, mutta jatkoin harrastustani itsenäisesti.

Opettajanvalmistuksessa Jyväskylässä saimme taideopetusta lehtori Mikko Asunnan johdolla. Tietenkin käytimme ajan tavan mukaan pelkästään vesivärejä. Öljyväriharrastukseni oli jo silloin keskeytyneenä, ja katkoksesta tulikin varsin pitkä, noin 40 vuotta.

Päästessäni eläkkeelle 1995 päätin aloittaa öljyvärien parissa uudelleen. Hakeuduin kansalaisopiston taidepiiriin Sakari Lumpeisen ja Oili Marskin opetukseen. Niiden vuosien jälkeen maalausharrastukseni on jatkunut itsenäisesti ja jatkuu edelleen.

Harrastuneisuuteni on ollut sikäli kapeaa, etten käytä monia tekniikoita ja värejä, vaan ainoastaan valmistelevasti lyijykynää ja sitten öljyvärejä, joista pidän erityisesti muunneltavuuden, sekoitettavuuden ja päälle maalattavuuden takia. Maalauksen kerroksellisuus on monesti lopputuloksen kannalta tärkeää.

Valokuvat maalauksista ovat Pekka Jussilan.

Pikalinkit taiteilijoihin