Toiminta

Kurssit ja koulutus

Suonenjoen taideseuran järjestämät kurssit ja koulutukset ovat yleensä avoimia kaikille halukkaille. Koulutusta järjestetään joko itse tai yhteistyössä esimerkiksi alueen kansalaisopiston kanssa. Opettajina on alansa osaavia taiteilijoita ja muita kouluttajia – osa seuran omia jäseniä.

Elokuussa järjestettävä ”varsinaisten jäsenten tapaaminen” on korvannut perinteisen taideleirin. Yleensä tapahtuma on kaksipäiväinen ja joka vuosi se pyritään järjestämään eri paikoissa. Tapaaminen ei ole pelkästään taiteen tekemistä vaan kuulumisten vaihtamiseen ja yhdessäoloon on omat mahdollisuutensa. Taideseura tulee vastaan kulujen maksamisessa, joten tapaamiseen osanottomaksu jää huokeaksi.

Suonenjoen taideseuralla ei ole yhteistä toimintatilaa. Jäsenet tekevät taidetta kotonaan tai esimerkiksi opiston kursseilla. Kahdesti vuodessa ripustetaan näyttely Kellarikalleriaan, ja kaksi kertaa istutaan sääntömääräisissä kokouksissa – siinä aktiiviporukan neljä tapaamista satunnaisten projektien lisäksi.

Näyttelytilat

Kellarikalleria tarjoaa hyvät puitteet näyttelyiden järjestämiseen. Syksyllä 2023 saatiin Kellarikalleriaan vihdoin SuTaSen taidevuokraamo, jonka toiminta vähitellen ajetaan muotoonsa ajan kuluessa.

Suonenjoen Taideseura ry:n ikkunagalleria sijaitsee osoitteessa Rajakatu 4, 77600 Suonenjoki. Taiteilijat ripustavat teoksensa näyteikkunaan ulkoilijoiden iloksi. Vuosittain neljä taiteilijaa esittelee teoksiaan tässä galleriassa.

Yhteistyö

Erilaiset projektit muiden organisaatioiden kanssa ovat myös hedelmällisiä. Hyvin usein kysymyksessä on jokin ympäristöön sijoittuva taidehanke tai lavastaminen, mutta myös osallistuminen esimerkiksi juhlaohjelmien suunnitteluun ja esittämiseen on ollut luonteva osa Suonenjoen Taideseuran toimintaa.

Näiden yhteistyöprojektien siivittämänä taideseura on pitänyt ovia auki muihinkin visuaalisuutta korostaviin taidemuotoihin. Niinpä seuramme jäsenistöön kuuluu esimerkiksi taidekäsityöläisiä, tanssitaiteilijoita ja näyttämövirtuooseja.

Ajankohtaista

Ulla Vehviläinen

Ulla Vehviläisen teoksia esillä Ikkunagalleriassa Taideseuran pitkäaikaisen jäsenen, Ulla Vehviläisen teoksia on…

Lue lisää »

Lentoon

Oppilaat ja opettajat lähtivät lentoon Kellarikalleriassa 6.3.- 27.3. 2024 oli Kellarikalleriassa  yhtenäiskoulun…

Lue lisää »

Lisää ajankohtaisuuksia ja menneitä  valikon kohdasta ”Tapahtumat”.