Tervonen Marja

Loka–joulukuussa 2017 galleriassamme oli esillä Marja Tervosen muistojen albumista tilateoksia, maalauksia sekä uusimpana keramiikkaa. Tämä on seuran 21. verkkonäyttely.

Perushoitaja Marja Tervonen (s.1939) on innostunut taiteesta 1970-luvun alussa. Pieksämäen työväenopiston opettaja Allan Kuntsi houkutteli Marjan metalligrafiikan kurssille – kiinnostus taiteeseen heräsi, mutta tekniikka ei tuntunut omalta. Sen jälkeen Marja on ollut ahkera kansalaisopiston kädentaitojen opiskelija ja osallistunut useille muille eripituisille taidekursseille kokeillen muun muassa öljyvärejä, akvarellia, pastelliliituja. Monien opettajien joukossa on ollut tunnettuja nimiä Kaarina Kaikkosesta Pauno Pohjolaiseen. 

Maanläheiset värit tuntuvat Marjasta omilta ja tauluja, veistoksia ja tilateoksia luonnon materiaaleista on esillä tässä verkkogalleriassa. Viimeisin mieleinen tekotapa on keramiikka.

Suonenjoen Taideseuran jäsenenä hän on ollut vuodesta 1980 ja toiminut myös seuran sihteerinä 1987–90. Oman seuran vuosittaisiin yhteisnäyttelyihin Marja on osallistunut säännöllisesti vuodesta 1978 ja osallistuu edelleen. Seuran alue- ja vierailunäyttelyissä on nähty Marjan teoksia, viimeisimpänä Lapinlahdella kesällä 2017 sekä seuramme vuosinäyttelyssä nyt lokakuussa. Eri vuosikymmeniin mahtuu pienimuotoisia yksityisnäyttelyitä esimerkiksi 3 näyttelyä Kirstun Galleriassa Kuopiossa 1990-luvulla ja yksityisnäyttely Lapinlahdella 1995. Marjalla ja hänen puolisollaan Seppo Tervosella oli Kellarikalleriassa veistoksellinen yhteisnäyttely 2009. Marjan teoksia on Sairaanhoitajien koulutussäätiöllä Helsingissä ja Suonenjoen kaupungilla ja terveyskeskuksessa.        

Pikalinkit taiteilijoihin