Arvinen Mari

Valmistuin kuvataiteilijaksi v.1999 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta, pääaineenani taidegrafiikka.

Sittemmin olen siirtynyt täysin taidemaalariksi. 

Taide on ollut minulle aina voimauttava ja eheyttävä ”ystävä”.

Maalatessani olen vapaimmillani. Luotan alussa paljon sattumaan ja vahinkoon. Roiskin, pursotan ja kaadan maalia maalauspohjalle, joka työskentelyn alkuvaiheessa yleensä on lappeellaan työhuoneen lattialla. Kun se on kuivunut, nostan teoksen pystyyn ja alan käännellä sitä. Etsin idean työstä.

Sen jälkeen lisäilen asioita, palaan alun ”löträykseen” tai teen hienosäätöä pennsselein maalaten.

Viime vuonna sain toteuttaa prosenttiperiaatteella teoksen Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Suunnittelin ja toteutin suuren seinämaalauksen. Lasten osastolle teetettiin myös rohkeustarroja Pupu Pitkäkoipi- kuvituksesta.

Pupu pitkäkoipi on satukirja, jonka olen kuvittanut v.2016. Kirjan toinen osa ilmestyy v. 2018 Olen saanut kuvitukseen apurahan tälle vuodelle Taikelta.

Toinen kuvittamani kirja on v. 2015 ilmestynyt Pantasusi.

Tänä vuonna järjestin myös suonenjokelaisille lapsille taidepajan. Pajaan osallistuivat lähes kaikki eskarit ja alakoululaiset erityisryhmineen. Pajojen toteutukseen ja koko vuoden muuhun työskentelyyn sain yksivuotisen apurahan v. 2016

Tällä hetkellä minulla on näyttely Helsingin tuomiokirkon Kryptassa. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Ulla Remeksen ja pakolaisryhmän kanssa.

Pikalinkit taiteilijoihin