Jalkanen Aulis

Aulis Jalkanen (synt.1935) on seuran pitkäaikainen jäsen, joka on ollut kiinnostunut vesiväreillä maalaamisesta jo ennen kouluikää.  Alle 20-vuotiaana hän sai lahjoituksena öljyvärejä ja öljyvärimaalauksesta muodostui hänen pääasiallinen ilmaisumuotonsa. Hyvin arkistoidut tiedostot kertovat maalauksia olevan noin 1100 kpl ja muut työt sen lisäksi. Nämä galleriassa esintyvät työt viideltä eri vuosikymmeneltä ovat aikajärjestyksessä alkaen 1960-luvulta Iisveden päästä –nimisellä maalauksella ja parista Lapin matkan päivän sivusta aina vuoteen 2006. 

Maalaukset ovat useimmiten maisemia omasta lähipiiristä tai Lapista, jossa Aulis vieraili useasti – maalausvälineet aina mukanaan. Erityisesti Vincent van Gogh on innoittanut Aulista ja vaikutus näkyy joissakin maalauksissa kiemuraisina pensselinvetoina. Aulis on tehnyt myös hauskoja omaperäisiä veistoksia, joita toivottavasti saamme nähdä verkkogalleriassa myöhemmin.  

Aktiivikautenaan Aulis on osallistunut useisiin alueellisiin yhteisnäyttelyihin mm. Varkaudessa ja Lapinlahdella sekä tietysti seuramme omiin yhteisnäyttelyihin. Kansalaisopiston taidepiirin työt matkasivat kerran Saksaan asti – mukana Auliksen puupiirroksia.

Aulis on tehnyt myös erivärisistä kivirouheista tauluja. Erotatko kivityöt vuodelta 1990? Käymillään kursseilla hänellä on ollut opettajina monia tunnettuja taiteilijoita mm. Pauno Pohjolainen ja Tatsuo Hoshika. Aulis on kirjoittanut myös runoja paikallislehteen. Kirjoittaminen sekä piirtäminen ovat edelleen vahvasti vireillä joka päivä.

Pikalinkit taiteilijoihin