Sajaniemi Inka

Heinä–syyskuussa 2016 galleriassamme oli Inka Sajaniemen maalauksia. Tämä oli seuran 16. verkkonäyttely.

Estetiikka on kuulunut elämääni neljävuotiaasta lähtien; koin vahvan tunne-elämyksen nähtyäni sukulaisrouvan kirsikanpunaisen huulipunan kultaisessa pidikkeessään. Elämän ja maailman kauneus näyttäytyy minulle väreissä ja muodoissa. 

Peruskoulutukseltani olen sairaanhoitaja ja lääketieteen kandidaatti, mutta vaikea sairaus vei urahaaveet. Sen sijaan sain päästää luovuuteni rohkeasti valloilleen! Aloitin taiteilijanurani 2012 tussipiirustuksilla, kokeilin grafiikantekoa ja muutama vuosi sitten löysin akryylivärit. Rakkauteni puutarhaan ja luontoon sekä ulkomailla vietetyt vuodet heijastunevat teosteni voimakkaissa väriyhdistelmissä sekä ornamentiikassa. 

Olen itsenäisesti opiskellut taidehistoriaa, osallistunut grafiikkakursseille Nurmijärven opistossa ja Hyvinkään taidekoulussa. Lisäksi sain yksityisopetusta akryylimaalauksessa Maltalla. 

Aikaisemmin olen pitänyt kolme näyttelyä; yhteisnäyttelyn kuvataiteilija Pipsu Isolan kanssa Isolan kartanossa Riihimäellä 2014, näyttelyn Klaukkalan kirjastossa 2014 sekä näyttelyn Suonenjoen Kellarigalleriassa 3 / 2016. 

Toivon sinun nauttivan maalauksieni katsomisesta yhtä paljon kuin minä niiden tekemisestä! 

Inka Sajaniemi

Pikalinkit taiteilijoihin