Lappalainen Tuula

Tuula Lappalainen on syntynyt Jyväskylässä. Maalaamisen ja piirtämisen hän aloitti jo aivan lapsena, mutta lukioaikoinaan hän opiskeli myös balettia ja näyttelemistä Helsingissä. Näiltä ajoilta on peräisin hänen suuri rakkautensa musiikkiin ja runouteen, mikä näkyy myös hänen taiteessaan. 

Nandor Mikolan ja Alvar Aallon kannustuksesta Tuula Lappalainen omistautui lopulta maalaustaiteelle ja aloitti opiskelunsa Suomen Taideakatemiassa. 

Kolmen vuoden opintojen jälkeen hän sai stipendin ja muutti vuonna 1968 Sveitsiin, Baseliin, missä hän jatkoi maalaustaiteen ja taidehistorian opintojaan. Taideteollisessa Korkeakoulussa hän valmistui lisäksi sisustusarkkitehdiksi. 

Taidemaalari Tuula Lappalainen tunnetaan yhtälailla herkkien akvarellien kuin voimakkaiden akryylipintojen taiturina. Hänen teoksiaan on lukuisissa julkisissa tiloissa; sairaaloissa, vanhainkodeissa, ravintoloissa, joissa hänen kätensä jälki näkyy myös sisustussuunnittelussa. Tuula lappalainen on pitänyt yli sata kiitosta saaneita näyttelyitä mm. Suomessa, Sveitsissä, Saksassa ja Espanjassa.

Pikalinkit taiteilijoihin