PoSaKun näyttely tulee – oletko valmis?

Pohjois-Savon Kuvataideseurojen kesänäyttely Lapinlahdella 2024

Pohjois-Savon Kuvataideseurat PoSaKu täyttää 45 vuotta vuonna 2024. PoSaKu on alueen taideyhdistysten yhteenliittymä, jonka tehtävänä on edistää kuvataiteen asemaa maakunnassa ja tarjota taiteelle esittelyn ja kokemisen paikkoja. PoSaKun seitsemän jäsenyhdistystä ovat Iisalmen Seudun Kuvataideseura ry, Koillis-Savon Taideseura ry, Kuvataideseura Arttiimi ry, Taideyhdistys PiKeMa ry (Pielavesi-Keitele-Maaninka), Siilinjärven Kuvataideyhdistys ry, Suonenjoen Taideseura ry ja Varkauden Kuvataideyhdistys.

Pohjois-Savon alueen seitsemän kuvataideseuran jurytetty kesänäyttely Pappilan kivinavetassa on monivuotinen perinne, ja tänä vuonna on 7. kerta Lapinlahdella. Näyttelyssä on ollut vahva edustus koko maakunnasta, yli viisikymmentä taiteilijaa ja useita satoja teoksia.

Jurytetty yhteisnäyttely on katutason kahdessa aulassa sekä näyttelytilojen toisessa kerroksessa, kahden taiteilijan yksityisnäyttelyt puolestaan katutason sivugallerioissa. Yksityisnäyttelyn pitäjät valitsee kaksi arvottua yhdistystä keskuudestaan. Kesän 2024 sivugallerioissa ovat Siilinjärven Kuvataideyhdistyksen ja PiKeMa:n valitsemat taiteilijat.

PoSaKu pyytää alueen taideseuroja osallistumaan kesän yhteisnäyttelyyn.

Pappilan kivinavetta, Eemil Halosen tie 6, 73100 Lapinlahti

Avoinna 13.6.-4.8.2024, klo 12:00 - 17:00, suljettu juhannuksena 21.6–23.6. ja maanantaisin

Kukin taiteilija voi tarjota enintään 5 teosta näyttelyyn jurytystä varten.

Ei aikaisemmin PoSaKu:n näyttelyissä olleita teoksia.

Teoksien tulee olla ilman kehyksiä, tai kehystettynä yksinkertaisilla rimakehyksillä, kehystykseen toivotaan hillittyä tyyliä.

Näyttelyn juryttää kuvataiteilija Ilkka Kivelä, Kuopio.

Myös digitaalinen ripustus, kuten taiteilijan omilla näytöillä ja projektoreilla, sekä valoteokset, ovat mahdollisia, joista toivotaan etukäteissuunnittelua näyttelyn koordinaattori Kusti Taskenin kanssa kusti.tasken@gmail.com 040 9365022.

Veistoksia varten on tiloissa jalustoja.

Teosten vastaanotto su 2.6. klo 17–19.

Paikalla PoSaKu:sta koordinaattori Kusti Tasken ja talousvastaava Aija Hyvärinen sekä puheenjohtaja Matias Murole.

Avajaiset ke 12.6. klo 18–20.

Purku su 4.8. heti aukioloajan päättymisen jälkeen.

Kuljetukset ja vakuutukset: käytännössä kukin näyttelyyn teoksia tarjoava vastaa teostensa kuljetuksesta ja kustannuksista Lapinlahdelle ja takaisin, sekä mahdollisesta teosten vakuuttamisesta.

PoSaKu:lla ja Lapinlahden kunnalla on oikeus kuvata näyttelyteoksia tähän näyttelyyn liittyviin markkinointi- ja tiedotustarkoituksiin.

Kiinnostuneille teosten ostajille annetaan taiteilijan yhteystiedot näyttelyn valvojien toimesta.

Näyttelystä valitaan 3:lle taiteilijalle stipendi PoSaKu:n Pieksämäen Kulttuurikeskus Poleeni 6.3.-4.4.2026 taidenäyttelyyn.

PoSaKu:n jäsenyhdistysten ulkopuoliset tekijät voivat tarjota teoksia jurytykseen 10%:n kiintiöllä. Ajatuksena on toive saada näin uusia jäseniä alueellisiin yhdistyksiin.

Osallistumismaksu 20 € käteisellä jäsenyhdistysten taiteilijoilta, muilta 30 €.

 

Ilmoittautumislomake lähetetty jäsenkirjeen mukana

Teosten kimppakyytijärjestelyitä suunnitellaan edellisvuosien malliin. Mikäli olet menossa, ota yhteyttä Annu Jääskeläiseen puh. 040 587 2189.